Styl vaření
Firma se snaží vycházet z klasického domácího vaření a využívat vlastní chuti potravin při jeho tepelném zpracování. Veškeré dochucovací prostředky obsahující škodlivý glutaman sodný jsou zakázány. Též při přípravě jídel nepoužíváme polotovary. Jídla jsou vždy vařena z čerstvých surovin a jejich tepelné zpracování probíhá v den výdeje obědů. Např. houskové knedlíky se dovářejí těsně před výdejem, aby byly podávány čerstvé, nadýchané. Hmotnost masa, příloh, salátů a kompotů odpovídá nejvyšší normě v rámci závodního stravování. K jídlům, u kterých je to vhodné, podáváme zeleninové saláty (či kompoty) ze zeleniny dostupné na trhu.
Saláty či kompoty jsou součástí menu. Snažíme se dbát i na estetiku podávaného pokrmu, a proto každé jídlo je ozdobeno např. pórkem, kapií, citronem, cibulí apod., což je na jídelním lístku uvedeno jako ozdoba. U některých jídel nahrazujeme zeleninový salát zeleninovou oblohou, která se i v zimních měsících skládá z čerstvé zeleniny (okurků, rajčat, bílého, červeného a čínského zelí, mrkve, hrášku, kukuřice, hlávkového salátu, atd.)
Naši nabídku služeb rozšiřujeme o poskytování cukrářského moučníku nebo ovoce za finanční úhradu.
Jídelní lístek je sestavován vždy s týdenním předstihem a svojí skladbou se snaží oslovit všechny typy strávníků. Především se ale snažíme dávat důraz na biologickou hodnotu jídelního lístku a to tak, aby v celoměsíčním stravování byly proporcionelně zastoupeny všechny nezbytné složky potravy obsažené v mase hovězím, vepřovém, kuřecím, v mořských a sladkovodních rybách, obilninách, luštěninách, vejcích, čerstvé i tepelně zpracované zelenině, ovoci. Jídla jsou vždy připravována na čerstvém rostlinném oleji.
Chceme umožnit našim strávníkům, kteří mají zájem o zdravý způsob výživy, aby náš jídelníček jim tuto možnost poskytl. Snažíme se však rovněž vyhovět i milovníkům smažených jídel. Jídelní lístky se neopisují - zásadu neopakovat stejné jídlo během šesti týdnů se snažíme dodržovat.
Odběratel si může objednávat jídla nejpozději do 14:00 hod den předem, anebo si nahlásit stavy obědů na celý týden dopředu s možností pozdější korekce. V případě potřeby je možnost si doobjednat oběd na týž den do 08:00 hod.
Odběratel se sám může rozhodnout, zda nahlásí stavy písemně, telefonicky, faxem či e-mailem. Nově zavádíme on-line objednávky pomocí aplikace Lunchdrive.
Stravování o víkendu je určeno především smluvním firmám s nepřetržitým provozem, případně fungujeme i jako smluvní doplňkový partner pouze na víkendy (domovy pro seniory, mimořádné firemní akce, svatby...)Nabídka je omezena pouze na jeden druh čerstvého, teplého menu.